fbpx

Lista completă de servicii și alte informații le puțeti vedea 

Pavaj

Care ar fi criteriile de alegere ale pavajului? 

 1. Destinatia si tipul de trafic al suprafetei
 2. Stilul casei
 3. Complementaritatea produselor
 4. Culoarea pavajului
 5. Calitatea dalelor

 1. Destinatia si tipul de trafic al suprafetei

In primul rand, trebuie sa tii cont de destinatia si tipul de trafic al suprafetei tale. Amenajezi o curte in care vrei sa intri cu masina sau va fi doar un spatiu pietonal? Sau poate vei avea zone mixte: alei pietonale, terasa si curte cu trafic auto? Stabileste acest lucru inainte de a achizitiona pavelele pentru a alege o grosime potrivita. Altfel, pavajul nu va rezista prea mult timp si se va deteriora.

Acestea ar fi tipurile de trafic si grosimile recomandate ale pavajelor:

– suprafete cu trafic pietonal (curti, alei, cai de acces pietonal, terase) – pavaj cu grosimea intre 20-50 mm;

– suprafete cu trafic auto usor (curti, alei acces auto, piete, parcuri) – pavaj cu grosimea de minim 50 mm;

– suprafete cu trafic auto greu (intrari de acces auto intens, parcari, platforme industriale, benzinarii, spatii comerciale, drumuri) – pavaj cu grosimea de minim 80 mm.

 

 1. Stilul casei
 • Clasic

Apoi, trebuie sa ai in vedere arhitectura casei. Daca ai o casa in stil clasic si vrei sa-ti amenajezi si exteriorul la fel, ar fi indicat sa alegi un model de pavaj clasic, cu linii simple, cum ar fi cel de forma dreptunghiulara (model caramida) sau patrata.

Stilul clasic se regaseste in oferta tuturor producatorilor de pavaje.

 • Rustic

Pentru a crea un stil ambiental rustic cauta pavaje cu forme neregulate, antichizate. O alta optiune ar fi pavajul tip imitatie de piatra, inspirat de formele neregulate ale pietrei naturale

 

 • Modern

Unui stil modern i s-ar potrivi pavajul de dimensiuni mari, de forma patrata sau dreptunghiulara

 

 1. Complementaritatea produselor

Pentru a crea un stil unitar al spatiului amenajat, iti recomandam sa alegi produse complementare modelului tau de pavaj. De exemplu, daca optezi pentru un pavaj model antique, ai putea sa folosesti acelasi stil si la placile de gard, la trepte sau jardiniere. In portofoliul producatorilor de pavaje exista produse configurabile, gen bloc de zid sau placi splitate, intr-o varietate de culori si texturi asemanatoare pietrei naturale, pe care le poti folosi si la garduri, trepte, ziduri, jardiniere sau focare. Astfel, in final vei obtine un design armonios al spatiului amenajat.

 

 1. Culoarea pavajului

Un alt criteriu important il reprezinta culoarea pavajului. Aceasta trebuie sa se armonizeze cu tonul casei, al gardului si al acoperisului. Poti sublinia, insa, arhitectura casei alegand si o nuanta contrastanta a pavajului.

De asemenea, poti combina mai multe culori si chiar tipuri de pavele pentru a da spatiului o amprenta personala. Apeleaza la imaginatie si joaca-te cu culorile!

 

 1. Calitatea pavajului

Si nu in ultimul rand, alege pavele de calitate, pentru a te bucura cat mai  mult timp de aspectul curtii si al gradinii tale.

Ce inseamna un pavaj de calitate? Acesta trebuie sa detina cateva caracteristici definitorii: 

 • rezistenta sporita la inghet-dezghet si sare de degivrare;
 • rezistenta ridicata la uzura;
 • rezistenta la tipul de trafic incadrat – pietonal, mediu, greu;
 • sa fie fabricate si verificate in conformitate cu normele europene SR EN 1338 (pentru pavele),  SR EN 1339 (pentru dale), SR EN 1340 (pentru borduri);
 • durata mare de viata – cca. 25 de ani.

 

Amenajarea aleilor

Aleile curbe și acelea care se lărgesc brusc dau impresia că grădina este mai mică decât în realitate. Sporiți efectul de profunzime prin delimitări laterale înalte și dese sau prin alei perfect drepte. Un truc de efect:

Pentru a vă alungi optic grădina, îngustați aleile către spatele grădinii.

Același efect îl produc și sferele de buxus de înălțimi diferite: în față mai înalte, iar spre spate devin tot mai joase.

Contactează-ne!

Calea Aradului nr. 18, Timișoara, Timiș

Sa iti construim impreuna gradina mult dorita.

Grădina este cel mai frumos accesoriu pentru casa ta, un accesoriu care îți va bucura fiecare zi din viațăDin curtea ta nu trebuie  lipsească această bijuterie verde.

Gradinarul Verde Firma numarul 1 in amenajarea si intretinerea spatiilor verzi din Timisoara si localitatile vecine!